Мінфін перешкоджає будівництву доступного житла

Середа, 20 серпня 2008, 11:26

Міністерство регіонального розвитку й будівництва обвинувачує Міністерство фінансів у перешкоджанні затвердженню концепції Державної цільової соціально-економічної програми із забезпечення громадян житлом на 2009-2016 роки, яку раніше розробив Мінрегіонбуд.

Про це йдеться в повідомленні Мінрегіонбуду, повідомляє агентство "Українські Новини".

Відповідно до повідомлення, Мінфін вважає, що необхідно відмовитися від надання безкоштовного житла, а держава повинна створити умови, за яких громадяни зможуть забезпечити себе житлом за власні кошти.

Однак Мінрегіонбуд вважає, що без державної допомоги вирішити проблему доступного житла лише шляхом збільшення обсягів будівництва неможливо.

Реклама:

Мінрегіонбуд підготував проект закону "Про забезпечення громадян доступним житлом", мета якого - створення умов для доступності будівництва житла для громадян з невисоким рівнем доходу.

Законопроект визначає доступне житло як таке, що може бути куплене або побудоване громадянами, які потребують поліпшення житлових умов, за рахунок як власних коштів, так і коштів державної допомоги.

У Міністерстві сподіваються, що цей закон буде прийнято до кінця 2008 року після затвердження Кабінетом Міністрів концепції держпрограми для забезпечення громадян житлом на 2009-2016 роки.

Незважаючи на те, що концепція цієї держпрограми не затверджена Мінфіном, Мінрегіонбуд вирішив ініціювати розробку програми для забезпечення громадян доступним житлом.

Переможцем тендера став Науково-дослідний інститут будівельного виробництва, який зобов'язаний розробити програму до 1 грудня 2008 року.

Як повідомлялося, у березні Мінрегіонбуд заявив, що зобов'яже всі регіони брати участь у реалізації проектів будівництва доступного житла.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: