Євро знижується відносно долара, незважаючи на позитивні статистичні дані з Німеччини

Вівторок, 19 серпня 2008, 15:59

Курс долара у вівторок підвищується відносно євро, незважаючи на те, що індекс довіри інвесторів і аналітиків до економіки Німеччини перевищив очікування.

Про це повідомляє агентство "Інтерфакс Україна" з посиланням на агентство Bloomberg.

Гравці на валютному ринку схильні думати, що впевненість інвесторів у найбільшій економіці Європи навряд чи зможе багато зробити для того, щоб відвести небезпеку продовження економічного спаду.

Значення показника, що розраховується дослідницьким інститутом ZEW, збільшилося в серпні до мінус 55,5 пунктів з мінус 63,9 пунктів у липні. Аналітики прогнозували менш значний підйом - до мінус 62 пунктів.

Реклама:

Позитивні дані не спромоглися підштовхнути євро до зростання через побоювання, що прогноз з економіки єврозони не дозволить Європейському центральному банку (ЄЦБ) піти на підвищення базової процентної ставки цього року.

"Тиск з боку попереднього потоку негативних новин виявився занадто великим, і цей звіт не зміг змінити ситуацію, - відзначає заступник голови міжнародного валютного відділу підрозділу Credit Agricole SA у Лондоні. - Беручи до уваги той факт, що продажі євро збільшуються, зрозуміло, що ринок не надав особливого значення звіту ZEW.

Долар відносно євро у ході європейських торгів підвищився до 1,4670 дол. На закритті в понеділок він знаходився на рівні 1,4694 дол.

Курс долара відносно японської валюти знизився до 109,79 ієни проти 110,13 ієни попереднього торговельного дня.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: