Тимошенко розробляє нову газову угоду з Росією

Вівторок, 19 серпня 2008, 11:27

Уряд розробляє нову стратегічну угоду, яка буде мати прозорі положення формування ціни на постачання російського газу і його транспортування.

Про це заявив радник Прем'єр-міністра з енергетичних питань Олександр Гудима, повідомляє агентство "Інтерфакс Україна" з посиланням на радіо "Свобода".

Гудима підкреслив, що запропонована Кабінетом Міністрів угода не буде містити таємних пунктів або протоколів, як це робилося за уряду Януковича.

Разом з тим, колишній керівник НАК "Нафтогаз України" заступник голови парламентського комітету з питань паливно-енергетичного комплексу Юрій Бойко відхиляє обвинувачення в "таємності" газових угод і наполягає на тому, що уряд Тимошенко повинен продовжувати розпочаті Кабінетом Міністрів Януковича зміни до газових угод.

Реклама:

Як повідомлялося, Україна й Росія домовилися проаналізувати міжурядові угоди щодо постачання природного газу й підготувати пропозиції для довгострокового співробітництва.

Уряд Тимошенко виступає не просто за зміну застарілих положень, а за складання нової угоди.

Після візиту Тимошенко до Москви, а голови "Газпрому" Олексія Міллера - до Київа узгодження позицій активізувалося. Необхідно переглянути 23 міжнародні протоколи, що регулюють газові відносини України й Росії.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: