"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Польща чекає на запуск нафтопроводу "Одеса-Броди"

Вівторок, 19 серпня 2008, 10:51

Польські нафтопереробні заводи готові щорічно переробляти 6-7 млн. тонн легкої каспійської нафти, що буде поставлятися нафтопроводом "Одеса-Броди" після його запуску в аверсному режимі.

Про це йдеться в повідомленні Міністерства палива й енергетики, інформує агентство "Українські новини".

14-15 серпня відбувся візит міністра палива й енергетики Юрія Продана до Варшави, під час якого він обговорив з міністром економіки Польщі Вальдемаром Павляком перспективу реалізації Євро-Азіатського нафтотранспортного коридору, частиною якого і є добудування "Одеса-Броди".

Сторони підкреслили прогрес у реалізації цього проекту, зокрема підготовку технічно-економічного обґрунтування.

Реклама:

Обидва чиновники підтвердили, що будуть максимально сприяти  розвитку нового коридору транспортування нафти з Каспійського регіону до європейських країн через Азербайджан, Грузію, Україну й Польщу з використанням нафтопроводу "Одеса-Броди-Плоцьк".

З метою залучення сприяння Європейської комісії з поетапного доступу до фінансових і кредитних фондів ЄС у рамках добудування ділянки нафтопроводу, ухвалено рішення інтенсифікувати співробітництво й у цьому напрямку.

Крім того, в рамках розвитку ініціативи щодо створення Балтійсько-Чорноморсько-Каспійського енерготранзитного простору сторони домовилися до 2009 року розглянути можливість транспортування газу з родовищ Каспійського моря до Європи, завдяки спорудженню необхідної газотранспортної системи.

Для цього буде створена спільна робоча група.

Також український і польський міністри обговорили можливість зберігання газу на території України.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!