Дефляційна динаміка поліпшить ситуацію на фондовому ринку України

Понеділок, 18 серпня 2008, 14:47

У понеділок, 18 серпня, станом на 13:00, серед компаній, за акціями яких були здійснені угоди, зафіксоване підвищення котирувань.

Як повідомляє "FundMarket", говорячи про вплив інфляції на ринок цінних паперів України, генеральний директор КУА " ІНЕКО-ІНВЕСТ" Олег Морква висловив думку, що підвищення інфляція в країні призводить до зменшення інвестицій у цінні папери, оскільки це є додатковим чинником, що знижує їхню ціну.

"Ринок і так падає. А щоб побачити повну картину, додамо ще й інфляцію, що є додатковим чинником, що стримує інвестування. Напевно, у серпні дефляційна динаміка в Україні збережеться, проте у 2008 році офіційна інфляція навряд чи виявиться нижчою за 20%, а базова інфляція, скоріше за все, також перевищить нову позначку у 15,9%", - підсумував експерт.

За підсумками ранкової торговельної сесії на ПФТС, можна говорити про позитивні результати серед наступних емітентів: ВАТ "Райффайзен Банк Аваль" (+ 1,37%), ВАТ "Єнакіївський металургійний завод" (+ 0,93%), АК "Банк соціального розвитку "Укрсоцбанк" (+ 0,82%), ВАТ "Центренерго" (+ 0,36%).

Реклама:

Акції ВАТ "Маріупольський металургійний комбінат ім. Ілліча"  (- 1.16%), напевно, чекає корекція після помітного зростання минулого тижня.

За тиждень ціна на акції на покупку ВАТ "Маріупольський металургійний комбінат ім.Ілліча" підвищилася на 9,14% до 3,33 грн. за акцію, на продаж - до 3,4 грн (+6,25%) за акцію, остання угода була здійснена за ціною 3,44 грн (+7,5%) за одну акцію.

У негативній зоні, також знаходяться акції ВАТ "Черніговобленерго" (- 10,53%), ВАТ КБ "Форум" (- 5,02%).

Лідерство за обсягами у ВАТ "Авдєєвський коксохімічний завод" - 416 тис. грн.

Американські фондові індекси у п'ятницю 16 серпня закрилися різнонаправлено на фоні зниження цін на нафту.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: