"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Долар знижується відносно євро у понеділок

Понеділок, 18 серпня 2008, 11:19

Курс долара у понеділок не втримався на максимальному рівні майже за шість місяців і знижується відносно євро й ієни через очікування виходу статистичних даних щодо інфляції й ринку житла в США на цьому тижні.

Про це повідомляє агентство "Інтерфакс Україна" з посиланням на агентство Bloomberg.

Негативна інформація може призвести до підвищення впевненості інвесторів у тому, що Федеральна резервна система (ФРС) не буде підіймати ставку рефінансування найближчим часом.

"Пройде ще два або три роки, поки криза на ринку житла повністю припиниться, - вважає головний економіст Mitsubishi UFJ Securities Co. Казуо Мізуно. - Перегони нафтових цін продовжать наносити удари по США, найбільшому у світі енергоспоживачу, а виходить, і по долару теж".

Реклама:

Згідно з думкою опитаних Bloomberg аналітиків, кількість новобудов в США у липні скоротилася на 9,1% і становила усього 960 тис. будинків у річному вирахуванні, опустившись, таким чином, до мінімального рівня за 17 років.

Міністерство торгівлі США опублікує дані про будівництво будинків у липні19 серпня о 15:30.

Американська нацвалюта також знаходиться  під тиском на фоні зростання цін на золото й нафту, що знижує привабливість доларових активів.

Долар відносно євро у понеділок знизився до 1,4766 дол. На закритті торгів у п'ятницю курс долара знаходився на рівні 1,4687 дол.

Курс долара відносно японської валюти знизився до 110,13 ієни проти 110,53 попереднього торговельного дня.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: