"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

У Львові розпочали будівництво стадіону до Євро-2012

Понеділок, 18 серпня 2008, 09:53

Міська рада Львова отримала дозвіл держекспертизи на будівництво стадіону до Євро-2012.

Відповідний проект вже затверджений, і у п'ятницю були розпочаті підготовчі роботи, повідомляє агентство "Інтерфакс Україна" з посиланням на службу радіо "Свобода".

Як повідомляє українська служба радіо "Свобода", фінансові гарантії щодо будівництва надає мерія, що 18 серпня у Києві надасть звіт представникам УЄФА.

На наступному тижні мерія обіцяє підписати угоду з австрійською фірмою Alpine Bau Gmbh як з генпідрядником. На кінець року депутатський корпус виділить 80 млн. грн. з міського бюджету на будівництво стадіону. Ці кошти будуть отримані завдяки перевиконанню міського бюджету.

Реклама:

20 серпня у Львові відбудеться чергове засідання робочої групи урядового оргкомітету з підготовки до Євро-2012 під головуванням віце-прем'єра України Івана Васюника.

Протягом серпня-вересня на ділянці площею 3 га, де буде знаходитися стадіон проведуть геологічні дослідження й облаштують будівельний майданчик.

Стадіон буде розташовуватися у 12 км від центру Львова, неподалік від великого житлового масиву й міжнародної траси.

Арена розрахована на 33400 місць, з яких 450 - для VIP-Персон. Стадіон буде триярусним. На першому буде підземне паркування, два інші призначені для трибун, VIP-секторів й додаткових приміщень. Львівський стадіон спроектований за типом австрійських футбольних споруджень.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: