"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Мінрегіонбуд ініціює спрощення одержання дозволів на будівництво

П'ятниця, 15 серпня 2008, 16:36

Міністерство регіонального розвитку й будівництва ініціює спрощення одержання дозволів на будівництво.

Про це йдеться у повідомленні прес-служби Міністерства регіонального розвитку й будівництва, повідомляє агентство "Українські новини".

Відповідний законопроект Мінрегіонбуд вніс на розгляд до Кабінету Міністрів.

"Основною метою цього законопроекту є досягнення істотних зрушень за рішенням питань удосконалення існуючої дозвільної системи у будівництві, зменшення інвестиційних ризиків", - цитує прес-служба міністра регіонального розвитку й будівництва Василя Куйбіду.

Реклама:

До того ж, з метою сприяння інвестиційній діяльності й задоволення потреб територіальних громад зі створення інфраструктури населених пунктів Мінрегіонбуд готує пропозиції щодо законодавчого врегулювання проблеми об'єднання інтересів інвесторів-забудовників і територіальних громад щодо розвитку інженерно-будівельної й соціальної інфраструктури населених пунктів.

Зі слів Куйбіди, у цих пропозиціях розглядаються питання зниження інвестиційного завантаження на забудовників шляхом впровадження нових підходів до формування джерел фінансування розвитку такої інфраструктури, використання обґрунтованих розмірів участі в зазначеному процесі інвесторів-забудовників.

У жовтні 2007 уряд виступив з ініціативою впорядкувати дозвільні процедури в будівництві для створення сприятливих умов для закордонних інвесторів і будівельних компаній.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: