"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

На фондовому ринку України можлива стагнація

П'ятниця, 15 серпня 2008, 11:24

За результатами торгів у четвер, 14 серпня, індекс ПФТС знизився до 637,40 пункту, втративши 0.33%.

Як повідомляє "FundMarket", за всіма цінними паперами, включаючи корпоративні облігації й ОВДЗ, було укладено 153 угод.

Обсяг торгів склав 223 млн. грн., ще трохи додавши у порівнянні з попереднім днем.

На питання "FundMarket" про можливість відтоку частини капіталу з РТС на ПФТС трейдер ІК "Ренесанс Капітал Україна" Михайло Заводовський відмітив, що це малоймовірно.

Реклама:

Що ж стосується ситуації на ринку, то він повідомив, що "всі очікували виходу статистики, але вона, на жаль, не додала оптимізму. Темпи інфляції збереглися, списання збитків продовжилося. Індекс ПФТС знаходиться між 610 і 650 пунктів вже протягом місяця.

Також варто відзначити, що знизився експорт електроенергії, хоча це поки не сильно відзначилося на компаніях відповідного сектору. В п'ятницю ми очікуємо зниження індексу в межах одного відсотку", - підсумував експерт.

Зниження котирувань на акції ВАТ "Мотор Січ" продовжує залишатися однією з основних причин зниження індексу ПФТС (- 8,54%).

Лідерство за обсягами залишилося у ВАТ "Дніпроенерго" - 10 млн. грн.

Загальний попит склав 201,70 млн. грн., зменшившись на 0,40%.

Тим часом віце-президент і інвестиційний керуючий КУА Foyil Asset Management Дмитро Мошкало вважає, що фондовий ринок України очікує стагнація.

"На даному етапі український фондовий ринок знаходиться під негативним впливом російсько-грузинського конфлікту й нерезиденти навряд чи почнуть купувати цінні папери українських емітентів. Напевно, попит на них відновиться після стабілізації ситуації на РТС", - вважає віце-президент.

Подібна думка виправдана, особливо на фоні інформації від міжнародного рейтингового агентства Standart & Poor's (S&P), що оцінило капіталізацію фондового ринку України за підсумками липня у 95,7 млрд. доларів, що на 4,1 млрд. менше, ніж у попередньому місяці.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!