Ціна на нафту знижується в п'ятницю на фоні зміцнення долару

П'ятниця, 15 серпня 2008, 10:47

Ціна на нафту знижується у ході торгів у п'ятницю на фоні зміцнення курсу долара США відносно євро, а також побоювань скорочення попиту на паливо у світі.

Про це повідомляє агентство "Інтерфакс Україна" з посиланням на агентство Bloomberg.

Згідно з даними American Petroleum Institute, попит на бензин у США зменшився за перші сім місяців 2008 року на 2,1% на фоні скорочення споживчих витрат, що обумовлено вповільненням темпів економічного зростання в країні. ВВП єврозони знизився у другому кварталі 2008 року вперше з 1999 року.

"Коли ослаблення економіки починає впливати на рівень попиту, важко змінити цінові тенденції на ринку, - відзначає Ентоні Ньюнан з Mitsubishi Corp. у Токіо.- Зміцнення долару звичайно додає свій внесок у зниження ціни на нафту, однак, головною причиною падіння є ослаблення економіки".

Реклама:

Ціна вересневих ф'ючерсних контрактів на нафту марки WTI у ході електронних торгів Нью-йоркської товарної біржі (NYMEX) становить у п'ятницю 113,54 дол. за барель, що на 1,47 дол. нижче за підсумкове котирування 14 серпня.

З початку цього тижня ціна на нафту знизилася на 1,1%, з моменту досягнення рекордних 147,27 дол. 11 липня - на 23%.

"Є потенціал подальшого зниження попиту, - вважає економіст National Australia Bank Герард Бург.

Ціна ф'ючерса на нафту Brent на вересень на лондонській біржі ICE Futures 15 серпня знизилася на 1,16 дол. - до 112,52 дол. за барель.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!