Фінансова криза вносить корективи на українському фондовому ринку

Четвер, 14 серпня 2008, 14:58

У четвер, 14 серпня, станом на 13:00, серед компаній, за акціями яких були здійснені угоди, зафіксований різнонаправлений рух акцій.

Заступник директора з управління активами КУА Tiger Asset Management Сергій Бовтенко відзначив, що "ціни на нафту практично не змінилися, а, виходить, у минулому основний драйвер світових проблем тепер є стабілізуючим чинником. Однак новини про нові списання й збитки закордонних банків не додають упевненості в подоланні всіх наслідків світової кризи ", - вважає аналітик.

Як повідомляє "FundMarket", ранкова торговельна сесія на ПФТС зафіксувала наступні результати: ВАТ "Райффайзен Банк Аваль" (+ 1,18%), ВАТ "Металургійний комбінат "Азовсталь" (+ 0,76%), ВАТ "Єнакіївський металургійний завод" (+ 0,52%), ВАТ "Западенерго" (+ 0,49%), АК "Банк соціального розвитку "Укрсоцбанк" (+ 0,34%).

Несподівано низько пройшла угода за акціями ВАТ "Стахановський вагонобудівний завод" (- 49,66%).

Реклама:

Третю торговельну сесію поспіль знижуються котирування на акції ВАТ "Мотор Січ" (- 3,33%).

Лідерство за обсягами у ВАТ "Дніпроенерго" (- 2,01%) - 10 млн. грн.

Американські фондові індекси в середу, 13 серпня, знизилися через стурбованість інвесторів щодо перспектив фінансового сектора. Це сталося після того, як Merrill Lynch понизив рейтинги акцій деяких банків.

До того ж, на ринок негативно вплинула звітність Deere & Co. і Macy's Inc. Квартальний прибуток компаній виявився меншим, ніж очікували аналітики, і її акції почали знижуватися ще до відкриття ринку на електронних торгах.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!