Компанію "Альфа-Нафта" оштрафували за зловживання

Четвер, 14 серпня 2008, 13:18

Антимонопольний комітет України (АМКУ) оштрафував на 60 тис. грн. ТОВ "НК Альфа-Нафта" за зловживання монопольним становищем щодо встановлення завищених цін на пальне в Сумській області.

Як відзначено у прес-релізі Комітету, Сумська філія товариства застосовувала економічно необґрунтовані ціни на бензин марки А-76 (80), дизель та скраплений газ, який реалізовувався в якості моторного палива.

"Зокрема, підвищення оператором роздрібних цін на пальне в різні періоди жовтня-листопада минулого року відбувалося неадекватно до зміни закупівельних цін на нафтопродукти. При цьому не було й дефіциту пального", - йдеться в повідомленні.

На підставі зібраних доказів Комітет не виявив об'єктивних чинників для таких дій та застосував санкції до ТОВ "НК Альфа-Нафта". Визначаючи розмір штрафу, Комітет врахував, що компанія визнала порушення та сприяла проведенню розслідування.

Реклама:

Коментуючи прийняте рішення, Перший заступник Голови Антимонопольного комітету України Юрій Кравченко зазначив: "Наразі органи Комітету продовжують системну роботу щодо виявлення та припинення порушень на ринках нафтопродуктів по всій країні. Особливу увагу ми приділяємо й дизельному пальному, ціни на яке подекуди перевищили ціни на бензин. Ми проведемо відповідні розслідування і, переконаний, встановимо істину в цьому питанні".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: