"Дніпроенерго" залучить кредит у "Ощадбанка" для модернізації обладнання

Середа, 13 серпня 2008, 16:54

Енергогенеруюча компанія ВАТ "Дніпроенерго" залучить у 2008 році кредит у ВАТ "Державний ощадний банк України" (Ощадбанк) для технічного переоснащення енергоблоків генкомпанії.

Про це заявив в.о. голови правління, директор з економіки й фінансів "Дніпроенерго" Сергій Бедін, повідомляє агентство "Інтерфакс Україна".

"Вже відкрита кредитна лінія в Ощадбанку", - сказав він на прес-конференції в агентстві "Інтерфакс-Україна" у Києві в середу.

За його словами, залучений під гарантії ВАТ "Павлоградуголь" і ВАТ "Шахта "Комсомолець Донбасу" кредит буде погашатися за рахунок надходження коштів від інвесторів, які будуть надходити в обмін на випуск цільових корпоративних облігацій на суму 202 млн. грн.

Реклама:

"У зв'язку з тривалою процедурою оформлення випуску таких облігацій цього року була погоджена така схема з інвестором, щоб не затягувати початок впровадження програм кредитування й надходження інвестиційних коштів від випуску облігацій", - сказав він.

Період обігу облігацій, цільовими покупцями яких стануть "Павлоградуголь" і "Комсомолець Донбасу" складе 30 років, процентна ставка - 0,001%. Облігації будуть випускатися у 2008-2012 роках на суму 202 млн. грн. щорічно.

Залучені у такий спосіб кошти будуть спрямовані на ремонтні роботи й технічне переоснащення енергоблоків Придніпровської ТЕС, Запорізької ТЕС і Криворізької ТЕС.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: