Уряд розраховує на зниження цін на бензин і дизпаливо учасниками ринку

Середа, 13 серпня 2008, 16:12

Уряд України розраховує на зниження цін на бензин і дизельне паливо учасниками вітчизняного ринку нафтопродуктів на фоні зниження цін на нафту у світі.

Про це заявив перший віце-прем'єр Олександр Турчинов, повідомляє агентство "Інтерфакс Україна".

"Аналітичні матеріали, які ми маємо, свідчать про те, що ціни повинні бути знижені й знижені значно", - сказав він, відкриваючи розширене засідання експертно-аналітичної групи з питань ринку нафтопродуктів у середу в Києві.

Турчинов нагадав, що підвищення роздрібних цін на нафтопродукти з початку року учасники ринку пояснювали зростанням світових цін на нафту. При цьому він відзначив, що останнім часом у світі зафіксоване значне (до 20%) зниження цих цін, і висловив здивування тим, що це не призвело до зниження цін на нафтопродукти в Україні.

Реклама:

Перший віце-прем'єр звернувся до присутніх на засіданні керівників компаній, що займаються постачанням й реалізацією нафтопродуктів, з проханням розглянути можливість зниження цін.

При цьому Турчинов відзначив, що уряд України не бажає використовувати адміністративні методи й приймати рішення, які обмежують ринок, однак виразив переконання, що "закономірності економіки повинні працювати не тільки на збільшення прибутку корпорацій, а й на розвиток вітчизняної економіки".

У рамках наради також планується обговорити питання якості нафтопродуктів і формування їхніх запасів.

У засіданні беруть участь міністр палива й енергетики Юрій Продан, керівники Державної податкової адміністрації, Антимонопольного комітету України.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: