Ціна на нафту підвищується у середу вперше за 4 дні

Середа, 13 серпня 2008, 15:46

Ціна на нафту підвищується у середу вперше за чотири сесії через очікування даних про зниження комерційних запасів бензину в США минулого тижня.

Про це повідомляє агентство "Інтерфакс Україна" з посиланням на агентство Bloomberg.

Підтримку ринку надає також падіння курсу американської валюти відносно євро, що підвищив привабливість вкладання коштів у сировину.

Згідно з прогнозом експертів, запаси бензину в США знизилися за тиждень на 2,15 млн. барелів. Курс долара відносно євро в середу знижується після досягнення максимального за 5,5 місяців рівня у вівторок.

Реклама:

"Ми спостерігаємо закриття недовготривалих позицій на ринку перед публікацією даних про запаси палива в США, - відзначає старший брокер Bache Commodities Ltd. у Лондоні Крістофер Белью. - Однак слабість ринку зберігається на фоні очікувань скорочення попиту, і я думаю, що Brent може протестувати позначку 110,5 дол. за барель".

Ціна вересневих ф'ючерсних контрактів на нафту марки WTI в електронній системі Нью-йоркської товарної біржі (NYMEX) у середу становить 114 дол. за барель, що на 0,99 дол. вище підсумкового котирування 12 серпня.

Ціна ф'ючерса на нафту Brent на вересень на лондонській біржі ICE Futures 13 серпня підвищилася на 0,7 дол. - до 111,85 дол. за барель.

Міністерство енергетики США опублікує дані про запаси палива о 17:35. Запаси сирої нафти, як очікується, зросли за тиждень на 300 тис. барелів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: