Дефляція може підштовхнути український ринок акцій до зростання

Середа, 13 серпня 2008, 11:54

Компанія з управління активами (КУА) "Магістр" (Київ) прогнозує дефляцію в Україні у серпні 2008 року на рівні 1,3%, що підштовхне ринок акцій до зростання протягом трьох-чотирьох торговельних днів від дня публікації.

Такий прогноз міститься в аналітичному огляді експертів компанії, повідомляє агентство "Інтерфакс Україна".

"Основною позитивною новиною минулого тижня на фондовому ринку України стала публікація даних про зміну індексу споживчих цін у липні. За інформацією Держкомстату, у липні була зафіксована дефляція 0,5% (багато в чому завдяки сезонному зниженню цін на продукти харчування), що позитивно вплинуло на динаміку індексу ПФТС, що змінилася з негативної на нейтральну", - відзначається в огляді.

За прогнозами експертів КУА "Магістр", у вересні значну підтримку українському ринку може надати також публікація позитивних даних про збір врожаю.

Реклама:

Разом з тим експерти звернули увагу на негативний вплив збройного конфлікту у Південній Осетії на російський і український ринок, зокрема тільки у п'ятницю індекс ПФТС знизився на 1,5%.

Однак аналітики прогнозують, що протягом наступного тижня індекс ПФТС буде повільно зростати до рівня 660 пунктів після того, як ринок "відіграє" новини про початок конфлікту на Кавказі, за умови, що інформаційний фон залишиться без змін.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!