"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Курс долара відносно євро стабільний у середу

Середа, 13 серпня 2008, 10:39

Курс долара у середу стабільний відносно євро, однак аналітики припускають, що падіння євро може продовжитися через прогнозоване скорочення економіки єврозони.

Про це повідомляє агентство "Інтерфакс Україна" з посиланням на агентство Bloomberg.

Зниження вартості євро щодо основних світових валют може прискоритися на очікуваннях скорочення ВВП єврозони у другому кварталі. Аналітики, опитані Bloomberg, припускають, що скорочення показника складе 0,2% у квітні-червні цього року слідом за зростанням на 0,7% за попередні три місяці.

Статистичне управління Європейського союзу опублікує попередні дані про зміну ВВП у другому кварталі 14 серпня о 12:00.

Реклама:

При цьому японська валюта зростає відносно євро і долара, тому що інформація про скорочення ВВП Японії у другому кварталі на 2,4% значно підсилила побоювання щодо можливості глобальної рецесії. Японські інвестори тепер прагнуть до виводу коштів із закордонних активів.

До того ж, на зміцнення євро впливає зменшення так званої торгівлі carry-trade через падіння азіатських ринків другий день поспіль. При проведенні операцій carry-trade інвестори позичають кошти в країнах з низькою процентною ставкою і купують активи з більш високою прибутковістю.

Європейська валюта торгується у середу на рівні 1,4924 дол. - близько до мінімальної позначки за п'ять з половиною місяців. На закритті Нью-Йоркської біржі у вівторок за євро давали 1,4926 дол.

Курс долара відносно японської валюти знизився до 108,77 ієни проти 109,27 ієни попереднього торговельного дня.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: