Біржа стане більш прозорою

Середа, 13 серпня 2008, 09:27

За результатами торгів у вівторок, 12 серпня, індекс ПФТС підвищився до 634 пунктів, відігравши 1,78%.

Як повідомляє "FundMarket", за всіма цінними паперами, включаючи корпоративні облігації й ОВДЗ, укладено 200 угод. Обсяг торгів склав 84 млн. грн., удвічі уступивши результату понеділка.

Держкомісія з цінних паперів і фондового ринку має намір змусити компанії, акції яких знаходяться у лістингу фондових бірж, розкривати регулярну квартальну звітність. Учасники ринку підтримують ініціативу ДКЦПФР.

"Зараз керуючі компанії, які вирішують, що робити з цінними паперами - продавати, купувати або тримати,- для прийняття правильного інвестиційного рішення повинні збирати інформацію про емітентів",- відзначає віце-президент КУА "Кінто" Анатолій Федоренко.

Реклама:

Вівторок був вдалим днем для: ВАТ "Центренерго" (+ 3,31%), ВАТ "Концерн "Стирол" (+ 1,65%), ВАТ "Донбасенерго" (+ 1,24%), ВАТ "Западенерго" (+ 1,07%).

Позитивні показники досить стабільно демонструють ВАТ "Райффайзен Банк Аваль" (+ 3,04%) і АК "Банк соціального розвитку "Укрсоцбанк" (+ 2,83%). І вони не є результатами спекуляцій.

Про це свідчить аналіз фінансової звітності банків другого півріччя. За даними Асоціації українських банків, темпи зростання банківських активів сповільнилися, однак прибуток продовжував демонструвати високу динаміку. У топ-5 за прибутковістю традиційно опинилися "Райффайзен Банк Аваль" (389,9 млн. грн.) і "Укрсоцбанк" (265,84 млн. грн.).

Лідерство за обсягами залишилося за ВАТ "Вінницям'ясо" - 34 млн. грн.

Загальний попит становив 202,98 млн. грн., збільшившись на 2,79%.

З негативних новин можна виділити обмеження прав українських виробників з боку Єврокомісії. Принаймні, про це заявляє й Секретаріат Президента.

Міністерство економіки України підготувало дані, згідно з якими на цей час ЄС обмежує імпорт семи груп українських товарів, у переліку яких продукція металургійного й хімічного комплексів.

Єврокомісія не визнає ринковий принцип формування ціни на газ для українських виробників, що викликало серйозне занепокоєння в апараті Президента.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: