"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

"Нафтогаз України" запропонував "Укртатнафті" викупити спірний пакет її акцій

Вівторок, 12 серпня 2008, 18:30

Національна акціонерна компанія (НАК) "Нафтогаз України" звернулася до ЗАТ "Укртатнафта" (Кременчуцького НПЗ, Полтавська обл.) з пропозицією викупити 18,3% його акцій.

Про це заявив журналістам перший заступник міністра юстиції Євген Корнійчук у вівторок у Києві, повідомляє агентство "Інтерфакс Україна".

"На прохання Мін'юсту "Нафтогаз України", що є власником акцій ("Укртатнафти"), звернувся до емітента з проханням про продаж йому цих акцій (18,3%) як одному з акціонерів", - сказав він.

За словами Корнійчука, якщо жоден з акціонерів протягом року зі вступу в дію рішення суду не викупить ці акції, вони повинні бути анульовані емітентом.

Реклама:

Як повідомлялося з посиланням на Фонд держмайна України, Київський апеляційний господарський суд, залишивши в силі рішення першої інстанції, рішеннями від 6 і 8 серпня відмовив у задоволенні скарги SeaGroup International Inc. (США) і AmRuz Trading AG (Швейцарія) на винесені 28 травня і 2 червня визначення Господарського суду Києва про визнання незаконною покупки компаніями відповідно 9,96% і 8,36% акцій ЗАТ "Укртатнафта", оплатою в яких виступали векселі зазначених компаній.

Раніше Господарський суд Києва рішеннями від 28 травня і 2 червня визнав незаконними покупки SeaGroup та AmRuz за векселі 18,3% акцій компанії "Укртатнафта".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: