Вітчизняний фондовий ринок залежить від напруженості на Кавказі

Вівторок, 12 серпня 2008, 14:40

У вівторок, 12 серпня, станом на 13:30, серед компаній, за акціями яких були здійснені угоди, зафіксоване переважне підвищення котирувань.

Як повідомляє "FundMarket", відкрившись у мінусі, російський фондовий ринок почав зворотній рух.

Це відбулося після заяви Президента Росії Дмитра Медведєва про завершення військової операції з примушення Грузії до встановлення миру. До 13:14 індекс ММВБ виріс на 2,57% до 1448,58 пункту, індекс РТС - на 3,16% до 1797,98 пункту.

FundMarket сподівається, що збройний конфлікт вичерпав себе, а інвестори зможуть далі виходити з економічної доцільності, а не геополітичної складової.

Реклама:

Можливо з встановленням миру  вітчизняний ринок цінних паперів зможе залучити все ще відсутній капітал.

Керівник відділу торговельних операцій компанії "Тайгер Інвест" Роман Вареник вважає, що "вітчизняний фондовий ринок не демонструє впевненого зростання у зв'язку з відсутністю оптимізму, напруженою геополітичною й економічною ситуацією, недостачею ліквідних інструментів на ринку".

На цей час на ПФТС було зафіксоване підвищення котирувань за акціями ВАТ "Авдєєвський коксохімічний завод" (+ 2,66%), ВАТ "Концерн "Стирол" (+ 1,58%), ВАТ "Центренерго" (+ 1,48%), ВАТ "Укрнефть" (+ 1,02 %). ВАТ "Єнакіївський металургійний завод" (+ 0,92%).

Невиправдано вдало пройшла угода за акціями ВАТ "Нікопольський завод феросплавів" (+ 28,57%).

У мінус "пішли" акції наступних компаній ВАТ "Дніпроенерго" " (- 3.10%), ВАТ "Мотор Січ" (- 1.67%).

Лідерство за обсягами у ВАТ "Вінницям'ясо" - 34 млн. грн.

Експерти FundMarket упевнені що, поки українські й іноземніі інвестори не зрозуміють, що вітчизняний фондовий ринок може бути цікавий не тільки як частина колишнього пострадянського фінансового простору, доти нас очікує млява активність на фоні позитивних фінансових результатів компаній і відсутність власних інвестиційних ідей.

Ринок акцій США закрився зростанням у понеділок, оскільки ціни на нафту знову знизилися, поліпшуючи прогнози на ділові й споживчі витрати.

Індекс Dow Jones виріс на 0,41% до 11.782,35 пункту, індекс Standard & Poor's 500 додав 0,69 пункту до 1.305,32 пункту. Індекс Nasdaq Composite піднявся на 1,07% до 2.439,95 пункту.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!