"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Долар відносно євро продовжує зростати

Вівторок, 12 серпня 2008, 10:40

Курс долара відносно євро продовжує зростати.

У вівторок валюта США торгується на максимальному рівні більш ніж за 5 місяців на очікуваннях, що падіння сировинних цін буде сприяти зростанню найбільшої економіки світу, повідомляє агентство "Інтерфакс Україна" з посиланням на агентство Bloomberg.

Відносно ієни американська валюта торгується близько до максимуму за сім місяців.

Ціна на нафту становить у вівторок близько 113 дол. за барель після падіння у ході торгів попереднього торговельного дня до мінімальної позначки за 14 тижнів - 112,72 дол.

Реклама:

Щодо рекорду від 11 липня, коли нафта торгувалася на рівні 147,27 дол. за барель, її ціна знизилася вже на 23%.

З іншого боку, ціни на мідь знизилися до мінімального рівня за шість місяців, золота - до мінімуму з грудня.

"Тренд на зниження сировинних цін збігається з трендом на посилення долара, - відзначає головний менеджер з валютних торгів Tokyo Forex & Ueda Harlow Ltd. Масанобу Ісікава. - Економіка США перед загрозою падіння, тому зниження енергетичних цін є джерелом оптимізму для неї".

Європейська валюта торгувалася о 9:05 у вівторок на рівні 1,4828 дол. - близько мінімальної позначки з 26 лютого. На закритті Нью-йоркської біржі у понеділок за євро давали 1,5909 дол.

Курс долара відносно японської валюти торгувався о 9:05 близько 110,17 ієни проти 110,40 ієни попереднього торговельного дня.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: