Антимонопольний комітет пропонує посилити контроль за злиттям

Понеділок, 11 серпня 2008, 14:35

Антимонопольний комітет України (АМКУ) схвалив проект змін до Закону України "Про захист економічної конкуренції", які стосуються регулювання економічних концентрацій суб'єктів господарювання.

"Так, зміни передбачають понад як у 4 рази збільшення порогових значень показників обсягів реалізації товарів чи вартості активів, при перевищенні яких підприємствам необхідно отримувати попередній дозвіл Комітету на концентрацію", - йдеться в повідомленні прес-служби АМКУ.

Разом з цим, Комітет пропонує вивести із сфери попереднього державного контролю окремі випадки концентрації. Зокрема, коли обсяги реалізації товарів чи вартість активів перевищують порогові показники лише в одного її учасника.

"Відтак ці зміни звільнять значну кількість вітчизняних виробників та іноземних інвесторів, які мають намір здійснити концентрацію, від необхідності одержувати попередній дозвіл Комітету. У свою чергу, це зменшить витрати суб'єктів господарювання та скоротить час на оформлення угод". - Зазначає прес-служба Комітету.

Реклама:

"Законодавство про захист економічної конкуренції, безумовно, потребує змін. Адже за сім років його існування змінилася економіка України. І те, що 2002 року для неї було великим і суттєвим, на сьогодні таким не є, - зазначив перший заступник Голови Антимонопольного комітету України Юрій Кравченко. - Тому ми пропонуємо зміни, покликанні усунути невиправдані адміністративні перешкоди та покращити інвестиційний клімат в нашій країні".

Під час проекту змін до законодавства Комітет врахував думку Європейської Бізнес Асоціації, а також рекомендації, висловлені на цьогорічному Глобальному форумі Організації економічного співробітництва та розвитку (ОЕСР), і побажання представників Єврокомісії на переговорах щодо створення зони вільної торгівлі "Україна - ЄС".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!