Ахметов "сплавив" кораблі

Понеділок, 11 серпня 2008, 13:33

Компанія Сістем Кепітал Менеджмент (СКМ) мільярдера Ріната Ахметова позбувається непрофільних активів.

Наприкінці минулого тижня група заявила про продаж своїх часток у підприємствах "Торговельний флот Донбасу" (ТФД) і "Судноремонтний завод" (СРЗ), повідомляє видання "Экономические известия".

У цих підприємствах СКМ виступала в якості міноритарного акціонера і, відповідно до заяви компанії, не робила якого-небудь істотного впливу на управління активами.

"Оскільки транспорт як окремий бізнес-напрямок не входить у лінійку пріоритетних напрямків для інвестування СКМ, а інтеграція даних компаній до існуючого вертикально-інтегрованого ланцюжка "Метінвесту" або ДПЕК економічно необгрунтована, ми розглядали можливість продажу наших часток в СРЗ і ТФД. Тому одержавши економічно обґрунтовану пропозицію, ми прийняли її", - пояснив гендиректор Попов.

Реклама:

Президент фондів КУА "Амадеус" Михайло Ройко додає, що продаж акцій СКМ у підприємствах став продовженням політики компанії Ахметова, направленої на реструктуризацію бізнесу.

"Нещодавно вони практично пішли з фінансової сфери, і "СКМ Фінанс", можна сказати, майже припинив своє існування. Тепер компанія позбувається й інших невигідних активів, які лежать за межами гірничо-металургійного комплексу", - говорить Ройко.

В самому СКМ пріоритетними галузями для довгострокового інвестування, крім гірничо-металургійного бізнесу, називають енергетику, фінансову сферу, нерухомість, а також телекомунікації та медіа.

Суму угоди з продажу ТФД і СРЗ, а також нового власника акцій підприємств в СКМ не називають. Як вже повідомлялося, у квітні Антимонопольний комітет дозволив кіпрській компанії Uitc Limited купити більше 50% компанії "Торговельний флот Донбасу".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: