Кількість користувачів Інтернету в Україні в липні збільшилася на 2,4%

Понеділок, 11 серпня 2008, 11:58

Кількість унікальних користувачів послуг мережі Інтернет в Україні в липні 2008 року збільшилася на 2,4% в порівнянні з червнем - до 8,34 млн.

Про це говориться в повідомленні, розміщеному на веб-сайті компанії SputnikMedia, повідомляє агентство "Інтерфакс Україна".

Незважаючи на таке зростання, кількість користувачів мережі в липні менше, ніж у травні, що пов'язано з традиційним літнім відпускним періодом, відзначено в повідомленні.

За даними SputnikMedia, найбільша кількість користувачів послуг глобальної мережі зареєстрована в Києві - 59,33% від загальної кількості. Далі йдуть міста-мілліонники: Одеса, Дніпропетровськ, Донецьк, Харків, Львів, а також Запоріжжя й Автономна Республіка Крим. На їхню частку в цілому доводиться 30,75% загальної кількості унікальних користувачів.

Реклама:

Частка інших регіонів сумарно становить 9,42% користувачів, при цьому найменша їхня кількість - у Житомирській, Волинській (0,16%) і Чернівецькій областях (0,18%).

Найбільш використовуваним пошуковим сервісом у липні, відповідно до повідомлення, був Google - 70,46% всіх переходів. Позиції нижче зайняли Yandex (17,72%), Ukr.net (2,89%), Rambler (2,33%).

Найбільш використовуваною операційною системою серед українських користувачів Інтернет є MS Windows XP. За даними SputnikMedia, нею користується 83,11% Інтернет-аудиторії.

Sputnik Media - інтернет-підрозділ найбільшого українського медіахолдингу "KP Media", володіє порталом Bigmir.net.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!