Фондовий ринок України готується до стабілізації

П'ятниця, 1 серпня 2008, 14:34

У п'ятницю, 1 серпня, станом на 13:30, серед компаній, за акціями яких були здійснені угоди, зафіксоване зниження котирувань.

Представники компанії з управління активами "ПІО ГЛОБАЛ Україна" відзначають, що фондовий ринок України показав готовність до стабілізації, повідомляє "FundMarket".

"Стабілізація ринку, на наш погляд, відбулася через низку причин. По-перше, були обережними самі учасники ринку. По-друге, більша частина звітів про показники роботи за перше півріччя українських компаній і підприємств позитивна. Спостерігається зростання прибутку й обсягів продукції. По-третє, не було дуже поганих новин із світових ринків. Все це разом вплинуло на ринок позитивно", - відзначає Сергій Уткін, директор з управління активами "ПІО ГЛОБАЛ Україна".

Цілком можливо, що до кінця літа індекс буде продовжувати коливання у межах 620-650 пунктів, відзначається в повідомленні.

Реклама:

Тим часом на ПФТС змінилися ціни на акції ВАТ "Мостобуд" (- 3,70%), ВАТ "Луцький автомобільний завод" (Луаз) (- 2,10%), ВАТ "Мотор Січ" (- 1,87%), ВАТ "Центренерго" (- 1,14%), ВАТ "Западенерго" (- 0,89%), ВАТ "Укрнефть" (- 0,27%).

Лідерство за обсягами у ВАТ "Мотор Січ" - майже 1 млн. грн.

В "позитиві" на даний момент ВАТ "Ковельмолоко" (+ 13,04%).

Американські фондові індекси знизились на фоні негативних економічних даних: Dow Jones Industrial Average: - 1,8%, S&P 500: - 1,3%, Nasdaq Composite: - 0,2%.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: