"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

"ArcelorMittal Кривий Ріг" та ІСД ще не визначилися

П'ятниця, 1 серпня 2008, 12:44

Консорціум компаній ВАТ "ArcelorMittal Кривий Ріг" та "Індустріальний союз Донбасу" (ІСД, Донецьк) ще не визначився з місцем для будівництва морського порту й родовищем марганцевих руд для подальшої розробки.

Про це повідомив в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна" гендиректор "ArcelorMittal Кривий Ріг" Жан Жуе.

"Визначення нового порту ще йде, це величезна програма, що вимагає величезних інвестицій і не менших ризиків. Консорціум допоможе нам знизити ризики й видатки, додасть нам компетенцій", - сказав він.

При цьому Жуе відзначив, що порт буде розташований на узбережжі Чорного моря.

Реклама:

Як повідомлялося, "ArcelorMittal Кривий Ріг" та ІСД минулого тижня оголосили про створення двостороннього консорціуму.

Серед цілей консорціуму, крім розробки родовища марганцевих руд і будівництва порту, спільна участь у приватизації Криворізького гірничозбагачувального комбінату окислених руд (КГЗКОР).

ІСД заснований 1995 року і є інтегрованою холдинговою компанією, що володіє пакетами акцій підприємств гірничо-металургійного комплексу. Основними активами ІСД є українські компанії Алчевський меткомбінат, Алчевський коксохімзавод, Дніпровський меткомбінат ім. Дзержинського, а також меткомбінат Dunaferr в Угорщині й ISD-Hutа Czestochowa у Польщі.

ВАТ "ArcelorMittal Кривій Ріг" (раніше - "Криворіжсталь") є найбільшим виробником сталевого прокату в Україні, спеціалізується на виробництві довгомірного прокату, зокрема, арматури й катанки.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: