"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Рейтинг ДПЕК витримав коливання ринку

П'ятниця, 1 серпня 2008, 11:10

Міжнародне рейтингове агентство Fitch Ratings зберегло міжнародний довгостроковий рейтинг DTEK Holdings Limited (ДПЕК, "Донбаська паливно-енергетична компанія").

Рейтинг збережений на рівні "B+", міжнародний короткостроковий - на рівні "B", національний довгостроковий - на рівні "АА-", йдеться в прес-релізі компанії.

Рейтинг був наданий восени 2007 року. Агентство відзначає, що фінансова діяльність ДПЕК відповідає очікуванням Fitch Ratings.

У період з 2006 до 2007 року обсяг капітальних видатків збільшився на 86,8% (зростання на 451 млн. грн. до 971 млн. грн.). Операційна маржа 2007 фінансового року зросла до 26,7% (у порівнянні з 23,8% 2006 фінансового року).

Реклама:

Прогноз за рейтингом залишається на рівні "Стабільний". Fitch очікує, що протягом 2008 фінансового року ДПЕК залучить нові позики, які будуть використані для рефінансування існуючих короткострокових кредитів.

Однак, на думку аналітиків агентства, складнощі процесу лібералізації енергетичного сектору в Україні можуть стримувати розширення ДПЕК і гальмувати зростання кредитного портфеля компанії.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: