Субвенції повинні мати інвестиційний характер

П'ятниця, 1 серпня 2008, 10:19

Субвенції, які спрямовуються на житлово- комунальне господарство, соціально-економічний розвиток, повинні бути адресними.

Це питання обговорювали на засіданні у Міністерстві регіонального розвитку й будівництва України, повідомляє прес-служба Мінрегіонбуду.

В засіданні брали участь Правління Асоціації міст України й громад, представники Мінрегіонбуду, Мінекономіки, Мінфіну, заступники Голів обласних державних адміністрації та обласних рад.

"На засіданні ще обговорили питання щодо пропозицій органів місцевого самоврядування та Асоціації міст України й громад до основних концептуальних підходів формування місцевих бюджетів та міжбюджетних відносин на 2009 рік", - йдеться в прес-релізі.

Реклама:

За словами віце-президента з виконавчої роботи Асоціації міст України й громад Мирослава Пітника, субвенції, які направляються на житлово-комунальне господарство, соціально-економічний розвиток повинні бути адресними і надаватись безпосередньо органам місцевого самоврядування на реалізацію відповідних бюджетних програм.

Міністерство регіонального розвитку й будівництва України залишається на позиції, що видатки державного бюджету, тобто субвенції, повинні бути інвестиційного характеру.

"Міністерство регіонального розвитку й будівництва України буде разом з Мінфіном працювати над методологією у новому Бюджетному Кодексі - це буде великий прорив", зазначив Юрій Ганущак, директор Департаменту забезпечення реформування органів місцевого самоврядування та територій.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: