Україна перетворюється на перевалочний пункт

Середа, 9 липня 2008, 12:32

Слідом за найбільшим у світі оператором контейнерних перевезень Moller-Maersk на український ринок виходить третій за розміром міжнародний гравець - французька CMA CGM.

Як повідомляє видання "Комерсант-Україна", у вересні компанія відкриє в Одеському порту контейнерний термінал. У такий спосіб в Україні може бути частково вирішена проблема дефіциту потужностей у портах, що дасть можливість більш активно розвивати торговельні відносини.

Про те, що стивидорна компанія "Бруклін Київ" залучила CMA CGM для будівництва терміналу в Одеському порту, розповів начальник порту Микола Павлюк.

За його словами, термінал потужністю 200 тис. TEU (міжнародне позначення 20-футового контейнера) відкриється у вересні. "Уже встановлені перевантажувачі. В цьому місяці вони вже будуть задіяні", - запевняє Павлюк.

Реклама:

За його словами, в майбутньому партнери мають намір розширити потужності термінала до 500 тис. TEU. Для будівництва цих потужностей "Бруклін Київ" уже придбала територію прилеглого до порту цукрового заводу.

В українському представництві CMA CGM підтвердили, що вони є партнерами проекту й пообіцяли надати коментарі найближчим часом.

CMA CGM зі штаб-квартирою в Марселі (Франція) створена в 1999 році після злиття компаній Compagnie Maritime d'Affretement та Compagnie Generale Maritime. У 2007 році переробила 7,7 млн. TEU, ставши третім оператором у світі за обсягом перевалки контейнерів.

Кораблі компанії заходять у 400 портів, включаючи Одеський та Іллічівський. Виторг CMA CGM торік склав 11,8 млрд. дол.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!