"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Семенюк звинувачує БЮТ у черговій спробі незаконної приватизації "Луганськтепловоза"

Вівторок, 8 липня 2008, 17:37

Голова Фонду державного майна (ФДМ) України Валентина Семенюк-Самсоненко звинувачує Костянтина Жеваго, у спробі "незаконно й за безцінок" одержати у власність холдингову компанію "Луганськтепловоз".

Як повідомляє агентство "Інтерфакс Україна" у вівторок, про це вона заявила журналістам.

"Події в Спеціальній контрольній комісії з приватизації 3 липня в черговий раз підтвердили, що боротьба за те, щоб власником "Луганськтепловоза" все-таки став Жеваго з компанією "АвтоКраз" не тільки триває, але й набирає оберти. Аналіз звіту голови ФДМ за 2007 рік ...перетворився на політичну розправу, й одним з основних її елементів знову стало питання про передачу "Луганськтепловоза" "АвтоКразу", - відзначила Семенюк-Самсоненко.

За її словами, депутати, які лобіюють інтереси "АвтоКраза", піддають майбутнє "Луганськтепловоза" серйозній загрозі. При цьому голова ФДМ підкреслила, що сьогоднішній власник підприємства ("Брянський машзавод"), відповідно до умов конкурсу, крім реалізації інвестпрограми вартістю 300 млн. грн. має ще й соціальні зобов'язання.

Реклама:

"Щоб надалі уникнути скандалів, необхідні нові прозорі правила продажу об'єктів, на чому Фонд уже довгий час наполягає", - відзначила голова ФДМ, підкресливши, що "АвтоКраз", як і деякі інші інвестори, не були допущені до конкурсу через вимоги застарілого законодавства.

ХК "Лугансктепловоз" у 2008 році планує випустити продукцію майже на 1,43 млрд. грн., але, як неодноразово заявляло її керівництво, це можливо тільки за умови збереження нинішнього власника.

У 2007 році компанія збільшила чистий дохід від реалізації продукції на 20,5% у порівнянні до 2006 року - до 532,717 млн. грн. і трохи змешншила збитки.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: