"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Витрати на працевлаштування у 2008 році складуть 170 млн. грн.

Вівторок, 8 липня 2008, 16:29

Державний бюджет України на 2008 рік передбачає видатки на професійне навчання й працевлаштування безробітних громадян у сумі 170 млн. грн.

Як повідомляє агентство "Інтерфакс Україна", про це заявив директор Державного центра зайнятості Володимир Галицький на спільному засіданні Державної служби зайнятості з Міністерством освіти й науки в Києві у вівторок.

При цьому він відзначив наявність проблеми недостатньої кваліфікації або повної її відсутності серед безробітних.

За даними Держслужби зайнятості, протягом 2007 року роботодавці заявили про наявність більше 2,2 млн. вільних робочих місць. При цьому найбільша кількість вакансій надійшла від підприємств переробної промисловості, торгівлі, ремонту автомобілів і сфери будівництва.

Реклама:

Серед незайнятих громадян, які минулого року шукали роботу при сприянні служби зайнятості, кожний четвертий здобувач мав вищу освіту, кожний третій - професійну технічну, інші (близько 40%) - повну початкову й базову загальну середню освіту.

Крім того, Галицький повідомив, що у 2008 році планується втілення в життя нового проекту, що передбачає установлення в кожній школі країни комп'ютерного термінала.

"За їхньої допомоги 11-класники зможуть простежити й проаналізувати, яка професія найбільш затребувана й оплачувана, а також якими спеціальностями відомий тий чи інший навчальний заклад", - сказав він.

За словами Галицького, кожний такий термінал, його установлення й обслуговування обійдеться в 19 тис. грн. за рахунок Фонду загальнообов'язкового державного соціального страхування на випадок безробіття.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: