Для підготовки до Євро-2012 в Києві вже залучено 6,5 млрд. євро

Вівторок, 8 липня 2008, 15:16

Для проведення фінальної частини чемпіонату з футболу Євро-2012 на сьогоднішній день у Київ залучено інвестицій на більше, ніж 6,5 млрд. євро.

"В рамках тієї програми, що сьогодні є, і з урахуванням пропозицій, які Київська державна адміністрація сьогодні внесла для коректування державної програми, більше, ніж 6,5 млрд. євро вже залучено в усі сфери діяльності.", - заявив агентству "Інтерфакс-Україна" заступник начальника управління з підготовки й проведення Євро-2012 у Києві Юрій Галушка у вівторок.

В той же час він відзначив, що немає конкретної цифри обсягу інвестицій, які ще потрібно залучити.

Відносно проблемного питання НСК "Олімпійський", Галушка розповів, що планується найближчим часом повторно зібрати конкурсну комісію, щоб фірми, які зайняли 2 і 3 місця на конкурсі у квітні, повторно представили свої проекти. І була визначена компанія, яка буде займатися реконструкцією.

Реклама:

"Все, що залежить від Києва, ми робимо дуже швидко й допомагаємо всім, чим можемо, щоб об'єкт був зданий вчасно. Я маю впевненість у тому, що стадіон буде зданий", - запевнив Галушка.

Він також нагадав, що крім того, Київ уклав договір з УЄФА з будівництва нового стадіону на земельній ділянці біля ВДНГ місткістю 50 тис. уболівальників.

В той же час Галушка відзначив, що цей стадіон буде побудований не для проведення фінальної частини Євро-2012, а для "гарантії розвитку футболу як у Києві, так і в Україні".

За його словами, зразкова інвестиційна вартість об'єкта - 1,5 млрд. грн., але, оскільки проект будівництва ще не розроблений, ця сума не точна.

Також, за його словами, в договорі між Києвом і УЄФА прописана дата здачі стадіону - 2010 рік, але він може бути зданий аж під 2012 рік.

Галушка нагадав, що будівельні роботи на стадіонах повинні бути завершені до 2010 року, готелі повинні бути підготовлені до 2011 року.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: