"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

У "Нафтогазі" спростовують інформацію про заборгованість перед "РосУкрЕнерго"

Вівторок, 8 липня 2008, 11:39

Цифри поточної заборгованості, які, за твердженням представників "РосУкрЕнерго", має перед цією компанією НАК "Нафтогаз України", не відповідають дійсності.

Про це завив представник "Нафтогаз" Валентин Землянський, повідомляє російська газета "Ведомости".

За словами Землянського, платежі "РосУкрЕнерго"  здійснюються "у штатному порядку".

Як відомо, в понеділок, 7 липня, прес-секретар компанії "РосУкрЕнерго" (RosUkrEnergo AG) Андрій Кнутов заявив, що поточна заборгованість "Нафтогазу України" перед "РосУкрЕнерго" складає понад 2 млрд. дол.

Реклама:

За його словами, ця сума складається з боргів попередніх років, боргів за I квартал 2008 року, заборгованості з поставок азійського газу за II квартал і липень.

Перед тим голова правління "Нафтогазу України" Олег Дубина заявив ЗМІ, що НАК нічого не винна "Газпрому", а борг понад 2 млрд. дол. за поставки 2007 року перед "Газпромом" є в "РосУкрЕнерго" й "УкрГаз-Енерго".

У "Газпромі" й "РосУкрЕнерго" цифру заборгованості посередника перед "Газпромом" коментувати відмовилися, пишуть "Ведомости".

Джерело, близьке до "РосУкрЕнерго", заявило, що в компанії перед "Газпромом" є поточна заборгованість, але вона менша й пов'язана винятково з невиконанням зобов'язань "Нафтогазом".

Джерело в компанії "Нафтогаз" стверджує, що на червень у компанії був борг перед "Газпромом" у 700 млн. дол.

Поставки російського газу в Україну в I кварталі склали 1,4 млрд. куб. м за ціною 321 дол. за 1000 куб. м. Таким чином, у грошовому вираженні борг складає 449,4 млн. дол., але за раніше укладеною угодою з "Газпромом" "Нафтогаз" зобов'язався погасити їх, передавши до 1 серпня такий же обсяг газу "РосУкрЕнерго" зі своїх сховищ.

Екс-голова правління "Нафтогазу" Євген Бакулін в інтерв'ю газеті "Сегодня" заявив, що загальна сума боргу компанії перед "РУЕ" й "УкрГаз-Енерго" складає 2,5 млрд. дол., в тому числі борг перед "РУЕ" за червень - 800 млн. дол., пише російське видання.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: