Ющенко знову призупинив рішення Кабміну про умови продажу Одеського припортового заводу

Понеділок, 7 липня 2008, 17:34

Президент України Віктор Ющенко знову призупинив дію розпорядження уряду про затвердження умов проведення конкурсу з продажу ВАТ "Одеський припортовий завод" (ОПЗ).

Це визначено указом Пезидента від 7 липня №629, розміщеному на офіційному сайті голови держави, повідомляє агентство "Інтерфакс Україна".

"Кабінет міністрів України діяв способом, не передбаченим, ні основним законом держави, ні чинними законами, - перевищив свої повноваження, установлені для нього законами України ", - відзначив Президент.

В указі також відзначається, що відповідно до даного розпорядження Кабміну, ОПЗ, який займає монопольне положення на ринку послуг з перевантаження хімічної продукції в Україні, зокрема аміаку, приватизується разом з відповідним майновим комплексом (цехом перевантаження аміаку).

Реклама:

"Таке рішення без впровадження контрзаходів щодо монополізації відповідного ринку не відповідає закріпленому в статті 42 основного закону України принципу забезпечення захисту державою конкуренції в підприємницькій діяльності", - йдеться в указі.

Цим же документом скасований указ голови держави від 25 квітня №405, яким також була припинена дія розпорядження уряду №261 від 11 лютого цього року про затвердження умов конкурсу з продажу 99,52% акцій ВАТ "Одеський припортовий завод".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: