"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Уряд затвердив проект змін до держбюджету-2008

Понеділок, 7 липня 2008, 11:04

Кабінет міністрів України на засіданні в суботу 6 липня остаточно затвердив проект змін до державного бюджету України на 2008 рік.

Як повідомляє агентство "Інтерфакс Україна", про це заявив журналістам міністр фінансів України Віктор Пинзеник.

Голова Мінфіну не став називати розмір доходної і видаткової частин держбюджету, оскільки в документ будуть вноситися уточнення в робочому порядку.

Разом з тим Пинзеник відзначив, що уряд планує направити законопроект до парламенту в цей же день.

Реклама:

Раніше в цей день, відкриваючи засідання уряду його голова Юлія Тимошенко повідомила, що розвиток економіки та детінізація економічних процесів створили умови для збільшення доходної частини держбюджету на 30,4 млрд. грн.

За її словами, додаткові доходи будуть направлені, як на бюджетні інвестиції, так і на соціальні витрати. Зокрема, Прем'єр-міністр відзначила, що планується додаткова підтримка підприємств агропромислового комплексу, енергетичної галузі, а також судно- та авіабудування.

"Ми будемо робити так, щоб кожна галузь отримала гідну підтримку за рахунок витрат розвитку й, у той же час ми продовжимо соціальні програми, які дають нам можливість піднімати рівень життя наших людей, підвищувати зарплати, пенсії, продовжувати повертати заощадження", - підкреслила Тимошенко.

Крім того, за її словами, третина від додаткових доходів буде направлена на підтримку місцевих бюджетів. "Не менше третини грошей ми будемо направляти саме на збільшення доходних частин місцевих бюджетів", - сказала Тимошенко.

Тимошенко також повідомила, що Кабмін має намір виділити 24,3 млрд. грн. на залучення інвестицій, кредитних ресурсів у систему дорожнього будівництва.

"Ми сподіваємося, що цей рік буде переломним у системі будівництва автодоріг", - сказала Прем'єр-міністр.

Вона також підкреслила, що всі закладені в держбюджет зміни ретельно прораховані та обгрунтовані.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!