Російські компанії поступилися українським за сумою IPO

Четвер, 3 липня 2008, 15:20

Тільки одна російська компанія провела до IPO у першому півріччі 2008 року.

Це дозволило Україні вперше обійти Росію за обсягом коштів, отриманих від первинних розміщень акцій, пише агенство "Інтерфакс Україна" з посиланням на The Wall Street Journal.

Компанії Росії, України й Казахстану залучили кошти на суму всього в 1,1 млрд. дол. у другому кварталі цього року, у порівнянні до 14,7 млрд. дол. за аналогічний період минулого року, пише видання з посиланням на інформацію консалтингової фірми PNB Co.

Українські компанії залучили 594 млн. дол., російська компанія отримала від розміщення 449 млн. дол., казахстанська - 66 млн. дол.

Реклама:

Російський залізничний оператор Globaltrans Investment PLC отримав 449,4 млн. дол., розмістивши у квітні акції за ціною 13,25 дол. за одну глобальну депозитарну розписку (GDR).

Українська компанія "Миронівський хлібопродукт", що спеціалізується на птахівництві, залучила 323 млн. дол. у травні. Нафтогазовидобувна група Cadogan Petroleum PLC залучила 271 млн. дол. у червні. Папери обох українських компаній торгуються на основній площадці LSE.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: