Дві третини українців обирають зарплату в гривні

Четвер, 3 липня 2008, 15:07

Громадяни України довіряють національній валюті.

Зарплату в національній валюті хочуть отримувати 63% українців, опитаних компанією "Перша рейтингова система" на замовлення журналу "Кореспондент" .

За даними соціологічного опитування, 27% українців хотіли б отримувати зарплату в євро і лише 6% хотіли б бачити свої зароблені гроші в доларах.

Крім того близько 1% громадян хотіли б отримувати зарплату в рублях.

Реклама:

3% не змогли визначитися з відповіддю.

Найменш лояльними до зарплати в гривні є люди у віці до 40 років. Одночасно серед громадян цього віку найбільша кількість тих, хто віддає перевагу зарплаті в євро.

Львів'яни виявилися найбільшими скептиками з приводу отримання зарплати в гривні. Найкраще до національної валюти ставляться жителі Одеси.

Найбільша кількість людей, які обирають євро й долари, - у Львові.

Найгірше до євро ставляться жителі Одеси, а до долара - жителі Донецька. Але у столиці Донбасу найкраще ставляться до зарплати в рублях.

Дослідження проводилося 26-30 червня 2008 року шляхом телефонного інтерв'ю за місцем проживання респондентів у п'ятьох українських містах-мільйонниках: Києві, Донецьку, Дніпропетровську, Одесі, Львові.

Нагадаємо, що НБУ встановив офіційний курс гривні на 9 червня на рівні 4,851 грн./1 дол., підсиливши його в порівнянні із значенням на 6 червня на 0,06%.

У травні 2008 НБУ вперше за останні три роки змінив значення офіційного курсу гривні до долара: гривня була зміцнена на 4% - до 4,8500 грн./1 дол. В цілому, з початку року офіційний курс зміцнився на 3,94%. На міжбанку з початку року курс гривні зміцнився на 5,8% - до 4,7600 грн./1 дол., тоді як за 2007 рік він знизився на 0,2% - до 5,0540 грн./1 дол.

Основні принципи грошово-кредитної політики України передбачають, що у 2008 році курс гривні не вийде за межі 4,95-5,25 грн./1 дол. Ці параметри можуть бути змінені.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!