"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Fitch підвищило рейтинги "Правекс-банку"

Четвер, 3 липня 2008, 13:40

Міжнародне рейтингове агентство Fitch Ratings підвищило рейтинги "Правекс-банку" (Київ).

"Дана рейтингова дія відбулася за недавнім завершенням придбання 100% акцій банку групою Intesa Sanpaolo", - говориться в повідомленні агентства "Інтерфакс Україна" в четвер.

Крім того агенство Fitch присвоїло "Правекс-банку" довгостроковий РДЕ в національній валюті на рівні "BB", а за довгостроковим РДЕ і національним довгостроковим рейтингом - прогноз "стабільний".

Згідно з повідомленням, підвищення рейтингів відображає думку агенства Fitch про більш високу здатність групи Intesa Sanpaolo за необхідністю надавати підтримку "Правекс-банку" на відміну від попередніх власників.

Реклама:

В той же час довгостроковий РДЕ банку в іноземній валюті стримується межею країни України "BB-" (BB мінус), додає агентство.

"Правекс-банк" був заснований в 1992 році Леонідом Черновецьким, мером міста Київ з квітня 2006 року. Діяльність банку націлена на надання банківських послуг фізичним особам, а також малому та середньому бізнесу.

Станом на кінець першого кварталу 2008 року "Правекс-банк" був 28-м найбільшим банком України за розміром активів, займаючи частку ринку у 0,87%.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: