Ющенко зацікавився виконанням зобов'язань з питання"Криворіжсталі"

Вівторок, 29 липня 2008, 14:50

Президент України Віктор Ющенко просить Фонд державного майна (ФДМ) розглянути можливість проведення повторної перевірки виконання компанією "Арселорміттал" умов договору купівлі-продажу пакету акцій ВАТ "Криворізький металургійний комбінат "Криворіжсталь".

Про це говориться в листі Ющенка на ім'я голови ФДМ Валентини Семенюк-Самсоненко, повідомляє агентство "Інтерфакс Україна" з посиланням на прес-службу Голови держави у вівторок.

Про результати перевірки Голова ФДМ повинна проінформувати Президента особисто.

Ющенко висловив стурбованість конфліктною ситуацією між ФДМ й компанією "Арселорміттал".

Реклама:

Президент відзначив, що судовий позов про розрив договору купівлі-продажу пакету акцій "Криворіжсталі" "викличе істотний негативний резонанс у світі й може призвести до втрати довіри інвесторів.

В листі Ющенко відзначив, що "Криворіжсталь" нині динамічно розвивається. Зростає виробництво основних видів продукції, заробітна плата працівників підприємства, платежі до бюджету й державні цільові фонди.

Він також відзначив, що значні кошти вкладаються у відновлення, модернізацію й реконструкцію основних фондів, соціальний захист працівників

Як повідомлялося, комісія ФДМ, що здійснювала перевірку компанії з 24 по 28 березня поточного року, зафіксувала невиконання минулого року чотирьох пунктів договору купівлі-продажу.

ФДМ запропонував Кабінету Міністрів України й Верховній Раді виділити в рамках держбюджету 2008 року 72,725 млн. грн. для здійснення судового виробництва у справі про розірвання договору купівлі-продажу з "Арселорміттал" щодо "Криворіжсталі".

Прем'єр-міністр Юлія Тимошенко назвала дії ФДМ провокаційними.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: