"Укрзалізниця" оцінює збитки від стихії в Західній Україні у 400 млн. грн.

Понеділок, 28 липня 2008, 15:57

Державна адміністрація залізничного транспорту ("Укрзалізниця") оцінює втрати залізниць від стихійного лиха в Західній Україні на 400 млн. грн.

"На даному етапі необхідно близько 400 млн. грн. на ліквідацію пошкоджень на Львівській залізниці", - цитує прес-служба Міністерства транспорту й зв'язку Генерального директора "Укрзалізниці" Василя Мельничука, повідомляє агентство "Інтерфакс Україна".

За його словами, на першому етапі для поновлення руху поїздів на пошкоджених ділянках потрібно біля 60-70 млн. грн., на другому (для забезпечення безпеки руху й будівництва загороджень) - ще близько 130 млн. грн.

"Кілька років потрібно для капітального відновлення й реконструкції інженерних споруджень і приведення їх у відповідність будівельним нормам. Ці роботи ми визначили як третій етап. Їхня попередня вартість становить 240 млн. грн.", - сказав Мельничук.

Реклама:

Відповідно до прес-релізу, 180 млн. грн. із зазначеної суми планується одержати з резервного фонду Кабінету Міністрів вже цього року, а інші - з держбюджету 2009 року.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: