"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Компанії з управління активами переглядають свої позиції на українському ринку

П'ятниця, 25 липня 2008, 11:47

Фінансова криза багатьох змушує переглянути перспективи просування бізнесу з управління активами.

За інформацією джерел "FundMarket", російська "Антанта-Капітал", що володіє в Україні брокером UFC-capital і КУА "Піоглобал Україна", розглядає варіант про згортання бізнесу останньої.

За словами джерела, що побажало залишитися анонімним, у компанії виникли системні труднощі із залученням капіталу під управління, що змушує менеджмент відмовитися від амбіційних планів.

В той же час, як раніше заявляли представники КУА "Піоглобал Україна", в їхні плани входило залучення 50-100 млн. дол. до кінця 2008 року.

Реклама:

Про таку перспективу говориться й у прес-релізі, розміщеному на сайті компанії:

"Генеральний директор управляючої компанії (УК) "Піоглобал Ессет Менеджмент" Андрій Успенський у вересні 2007 року повідомив про плани залучити в Україні 50-100 млн. дол., запустивши рітейлові продукти."

В компанії відмовилися підтвердити інформацію про вихід з бізнесу з управління активами в Україні.

Однак, відповідаючи на запитання про складну ситуацію, що склалася в Україні для КУА, директор з управління активами "ПІО Глобал Україна" Сергій Уткін відзначив: "Незважаючи ні на що, багато вітчизняних КУА оголосили про залучення капіталу. З огляду на інвестиційний клімат, що погіршився, наша компанія вирішила переглянути деякі позиції, пов'язані з її діяльністю. І ми не маємо планів щодо згортання бізнесу в Україні".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: