Компанія Vanco готова замінити суд з Тимошенко на розмову

Четвер, 24 липня 2008, 18:26

Компанія Vanco називає можливою причиною відмови від свого позову проти України згоду уряду України піти на переговори з компанією.

Про це повідомив журналістам Президент компанії "Венко Прикерченська Лтд." Джім Баун, повідомляє агентство "Лігабізнесінформ".

Баун відзначив, що компанія готова піти на переговори з урядом України, як тільки отримає від Кабінету Міністрів пропозицію про порядок денний цих переговорів.

"Ми звертаємося до уряду, але він не погоджується вести діалог", - сказав він.

За словами Бауна, уряд України відсторонився від виконання договору з компанією Vanco, однак, не провів необхідних процедур і не виконав указу Президента України про відновлення договору між Україною й Vanco.

Компанія також мала намір опублікувати текст договору про видобуток нафти в прикерченській зоні континентального шельфу Чорного моря, однак Кабінет Міністрів України не погоджується зробити це.

"Ми переконані, що праві. Компанія Vanco прийшла в Україну надовго. Ми не підемо. " - відзначив Баун.

У травні 2008 року компанія "Венко Прикерченська Лтд." звернулася до уряду України з вимогою дати відповідь щодо скасування рішення про видобуток нафти й газу в шельфі Чорного моря. Через 55 днів уряд України попросив відстрочку для вивчення цього питання.

16 липня компанія Vanco подала позов до стокгольмського Арбітражного Інституту Торговельної палати. Проект компанії "Венко Прикерченська Лтд." спрямований на розробку родовищ нафти і/або газу в прикерченському шельфі Чорного моря.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: