"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Ющенко вважає, що репліки про 400 дол. за газ є "спекулятивними"

Четвер, 24 липня 2008, 13:59

Президент Віктор Ющенко сподівається, що протягом місяця Україні й Росії вдасться домовитися про ціну на газ 2009 року.

Про це він сказав на прес-конференції, зазначивши, що висловлював таке сподівання на зустрічі з керівником російської компанії "Газпром" Олексієм Міллером, повідомляє "Українська правда".

"Ми би хотіли протягом 30 днів зафіксувати ціну, перспективи постачань російського чи середньоазійського газу 2009 року, вирішити питання щодо обсягів транзиту", - сказав Ющенко.

При цьому він додав, що не хоче коментувати "репліки, які були висловлені щодо ціни середньоазійського газу на російсько-українському кордоні".

Реклама:

"Це справа поки що не прикладна й скоріше за все спекулятивна", - зазначив Президент.

Відповідаючи на питання, чи збирається Україна піднімати ціну на транзит російського газу українською територією, Ющенко сказав:

"Питання ціни українського транзиту може виникнути тільки за однієї умови: коли в нас буде формула ціни на газ. Поки в нас ціна на газ буде формуватися політично, вести розмови про зміни тарифів транзиту російського або іншого газу українською територією - безпідставно".

"Питання може бути врегульоване тільки одним чином: коли ми перейдемо до формульного формування ціни на газ", - додав він.

Водночас, за словами Президента, рано чи пізно "формульний підхід чекає на всіх, в тому числі й на Україну".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: