"Газпром" розраховує на довгострокову роботу в Україні

Четвер, 24 липня 2008, 12:55

Компанія "Газпром" (Росія) розраховує на свою довгострокову присутність на ринку поставок природного газу споживачам України.

Як повідомляє агентство "Інтерфакс Україна", про це повідомив начальник управління з питань роботи концерну з країнами ближнього зарубіжжя Генеральний директор ТОВ "Газпром збут Україна" (Київ) Анатолій Подмишальський.

"Майже у 30 країнах ВАТ "Газпром" представлене в капіталі компаній, які реалізують паливо кінцевим споживачам у Європі, країнах Балтії й СНД. І, де б ми не працювали, ми всюди продаємо газ за європейськими цінами. Наші партнери ніколи не ставлять під сумнів доцільність присутності "Газпрому" на внутрішньому ринку", - сказав він.

Керівник компанії "Газпром збут Україна" пояснив, що доступ "Газпрому" як власника природного газу до ринку постачань кінцевим споживачам є компромісом, що враховує інтереси постачальника й національної економіки".

Реклама:

"В цьому контексті Україна рухається в напрямку, який вважається логічним в інших європейських країнах. Не забувайте, що наша компанія є резидентом України. І податки сплачує, й робочі місця створює", - відзначив Подмишальський.

Як повідомлялось, "Газпром" у квітні 2008 року в рамках реалізації нової російсько-української угоди про розвиток відносин у газовій сфері від 12 березня 2008 року зареєстрував в Україні дочірню компанію "Газпром збут Україна" для постачань природного газу безпосередньо українським промисловим споживачам.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: