Абрамович може об'єднатися з Тарутою й Гайдуком

Четвер, 24 липня 2008, 10:22

Російська Evraz Group, найбільшим акціонером якої є Роман Абрамович, веде переговори про злиття з українським "Індустріальним союзом Донбасу", що належить Сергію Таруті й Віталію Гайдуку.

Про це в четвер пише російська газета "Комерсант".

Якщо угода відбудеться, акціонери Evraz одержать контроль над об'єднаною компанією, яка буде коштувати 50 млрд. дол. і ввійде до п'ятірки найбільших світових виробників сталі, відзначає видання.

Щоправда, одні переговори про злиття "ІСД" з російським холдингом "Газметал" вже зірвалися.

Реклама:

Як розповіли представники деяких російських і українських інвестбанків, Evraz Group і "Індустріальний союз Донбасу" знаходяться на фінальній стадії переговорів про злиття, консультантом  угоди є Credit Suisse.

За словами виконавчого директора української інвесткомпанії KBC Securities Петра Антропова, про злиття, що готується, говорилося на зборах акціонерів Алчевського меткомбінату, який входить до "ІСД", невеликим пакетом якого володіє KBC.

"Було сказано, що Evraz вже завершив фінансовий і виробничий аудити всіх металургійних активів "ІСД". За нашою інформацією, угода має незабаром завершитися",- говорить Антропов.

Після зборів акціонерів представники Антимонопольного комітету говорили про аудит Evraz на підприємствах "ІСД", підтверджує Олександр Мартиненко з компанії "Трійка Діалог Україна", представники якої були присутні на зборах. Про угоду, що готується, знають й у великих українських інвестиційних компаніях Concorde Capital і Upras Capital.

У Evraz від коментарів відмовилися, але джерело, близьке до акціонерів компанії, підтверджує наявність домовленостей про злиття з "ІСД".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!