ЄБРР надав Києву грант на розробку системи управління транспортом

Вівторок, 22 липня 2008, 18:29

Європейський банк реконструкції й розвитку (ЄБРР) надає Києву грант майже на 1,327 млн. євро на розробку системи управління транспортом і стратегії паркування.

Про це повідомляє агентство "Інтерфакс Україна" з посиланням на прес-службу КМДА.

Як повідомила прес-служба Київської міськдержадміністрації (КМДА) з посиланням на старшого банкіра ЄБРР Оксану Сільську, зокрема, сума грантів, які надаються КП "Київдорсервіс" для розробки системи активного управління транспортом складе приблизно 990 тис. євро, для розробки стратегії паркування - близько 119 тис. євро, гранти для КП "Київавтодор" на розробку техніко-економічного обґрунтування будівництва тунелю під Дніпром - 207 тис. євро.

"Разом з тим розглядається можливість фінансування Європейським банком реконструкції й розвитку будівництва транспортних розв'язок біля Поштової площі й біля станції метро "Дніпро", - також повідомила прес-служба з посиланням на першого заступника голови КМДА Деніса Басса.

Реклама:

Басс також відзначив, що на сьогодні ведуться роботи із проектування розв'язки біля станції метро "Дніпро", при цьому проектні роботи з будівництва розв'язки на Поштовій площі практично завершені й можливий початок будівництва в наступному році.

При цьому Басс повідомив, що керівництво міста планує восени цього року підписати з ЄБРР дві великих кредитних угоди.

Разом з тим Сільська оцінила співробітництво ЄБРР з Києвом як дуже успішне.

"Ми фактично на фінальній стадії наших переговорів щодо надання банком двох кредитів комунальним підприємствам "Київавтодор" (20 млн. євро) і "Київдорсервіс" (30 млн. євро) для поліпшення організації руху на столичних автодорогах, а також розширення, реконструкції дорожніх розв'язок, установлення світлофорів, розробки стратегії паркування", - цитує прес-служба Сільську.

За її словами, підписання кредитної угоди ЄБРР з "Київдорсервісом" орієнтовно відбудеться в жовтні або листопаді, з "Київавтодором" - наприкінці 2008 - початку 2009 року.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: