Путін визначив, як працюватиме нафтопровід "Одеса–Броди"

Вівторок, 22 липня 2008, 10:43

Голова уряду Росії Володимир Путін впевнений, що нафтопровід "Одеса-Броди" працюватиме в аверсному режимі.

Як повідомили агентству "УНІАН" у прес-службі уряду Росії, таку думку Путін висловив у понеділок на засіданні президії уряду Росії у відповідь на заяву Віце-прем`єр-міністра Росії Ігоря Сечина про те, що російські нафтотрейдери стурбовані намірами України здійснити 2008 року прокачування нафти нафтопроводом "Одеса-Броди" в реверсному напрямі.

"Намір української сторони здійснити прокачування нафти поточного року в реверсному режимі нафтопроводом "Одеса-Броди" викликає занепокоєність у російських компаній - постачальників нафти на ринок Центральної і Східної Європи і примушує шукати більш стабільні варіанти поставки нафти", - сказав Сечин.

"Це буде вже не реверсний, а аверсний режим", - заявив Путін у відповідь своєму заступнику.

Реклама:

Сечин додав, що, у зв`язку з наміром української сторони використовувати нафтопровід "Одеса-Броди" в реверсному напрямі, російські компанії змушені шукати інші маршрути поставок нафти до Європи.

"Зокрема, наші компанії активніше опрацьовують маршрути через Новоросійськ і Приморськ, які дозволять забезпечити більш стабільну роботу й ефективність поставок", - уточнив він.

Президія уряду Росії на сьогоднішньому засіданні обговорювала питання поставок російських енергоресурсів у зв`язку з проблемами поставки нафти до Чехії.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: