Україна допоможе ООН подолати продовольчу кризу

Понеділок, 21 липня 2008, 15:34

Україна готова взяти участь в ініційованому Організацією об'єднаних націй механізмі подолання продовольчої кризи.

Про це говориться в повідомленні прес-служби Міністерства закордонних справ, повідомляє агентство "Українські новини".

18 липня з ініціативи Генерального секретаря ООН Пан Гі Муна пройшло пленарне засідання Генеральної асамблеї ООН, присвячене питанням продовольчої та енергетичної криз.

Лейтмотивом всіх виступів став заклик сконцентрувати зусилля організацій та установ системи ООН, міжнародних фінансових інститутів, потенційних країн-донорів на невідкладному подоланні кризових явищ у сфері продовольства та енергетики й надати допомогу країнам, які найбільше страждають від нестачі продуктів.

Реклама:

У своєму виступі постійний представник України при ООН Юрій Сергєєв відзначив, що Україна підтверджує свій намір продовжувати надавати гуманітарну допомогу, і продовольчу також, країнам, що опинилися в скрутному становищі.

Також Україна готова приєднатися як донор до ініційованого Генсекретарем ООН механізму подолання продовольчої кризи.

Сергєєв підкреслив, що Україна, яка втратила мільйони своїх громадян під час Голодомору 1932-1933 років, як ніхто інший розуміє страждання людей у країнах Африки, Азії та Латинської Америки і важливість надання їм термінової допомоги.

Як повідомлялося, Україна сподівається прискорити свій вступ до Європейського Союзу, якщо буде брати участь у подоланні продовольчої кризи.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: