Уряд і НБУ не можуть порозумітися

Середа, 2 липня 2008, 15:38

Президент виражає стурбованість тим, що уряд і Національний банк не змогли прийти до єдиної точки зору в питанні розвитку економіки до кінця 2008 року.

Про це він заявив на початку зустрічі з представниками уряду й НБУ на тему макропоказників в середу, повідомила прес-секретар Президента Ірина Ваннікова на брифінгу.

"Президент, починаючи нараду, висловив стурбованість тим, що уряд і Нацбанк не змогли вийти на єдину точку зору в питанні розвитку економіки нашої держави до кінця 2008 року", - сказала вона.

За словами Ваннікової, Президент підкреслив, що домовленості про пошук спільної позиції були досягнуті на попередній нараді 17 червня. "Це базова позиція", - сказав Ющенко.

Реклама:

Він також відзначив, що "у країні не може бути двох офіційних макроекономічних сценарія, відповідно до одного з яких приймаються зміни до бюджету, а на базі другого - зміни в монетарній і тарифній політиці".

"Віктор Ющенко нагадав, що для виходу з цієї ситуації на минулій нараді він запропонував план дій, першим кроком з реалізації якого повинне було бути узгодження урядом і Нацбанком єдиного або декількох сценаріїв розвитку макроекономічної ситуації на нинішній рік. Ще одним кроком повинен був стати офіційний прогноз валютно-курсової політики на 2008 рік", - нагадала Ваннікова.

"Це ті сигнали впевненості, які повинен одержати ринок: політика бюджетна, економічна, валютна", - підкреслив Президент, сказала вона

За словами Ваннікової, у нараді беруть участь Прем'єр-міністр Юлія Тимошенко, голова Верховної Ради Арсеній Яценюк, міністри економіки Богдан Нданилишин, фінансів Віктор Пинзеник, голова НБУ Володимир Стельмах, голова ради НБУ Петро Порошенко, перший замголови секретаріату Президента Олександр Шлапак, замголови секретаріату Андрій Гончарук та інші.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: