"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Baltic Beverages Holding стала частиною Carlsberg

Середа, 2 липня 2008, 12:38

Активи Baltic Beverages Holding (BBH) в Україні перейшли до "Carlsberg-Східна Європа" в результаті концентрації групою Carlsberg 100% акцій ВВН.

"ВВН-Україна" стала частиною підрозділу "Carlsberg-Східна Європа", до якого ввійшли також активи ВВН у Казахстані, Росії й Білорусії. А сам холдинг ВВН припинив своє існування", - сказав президент групи Carlsberg Йорген Расмуссен.

Про це він повідомив в інтерв'ю газеті "Комерсант-Україна" , опублікованому в середу.

Він відзначив, що раніше керівництво "ВВН-Україна" підкорялося безпосередньо йому й представнику Scottish&Newcastle (S&N).

Реклама:

"Тепер вони (керівники підрозділів) будуть підкорятися голові " Carlsberg-Східна Європа", президенту російської компанії Антону Артем'єву", - зазначив Расмуссен.

За його словами, голова " Carlsberg-Східна Європа" буде відповідати за фінансові результати регіону й стежити за тим, щоб підрозділи відповідали загальній стратегії групи Carlsberg.

"Нова структура дозволить збільшити швидкість прийняття рішень й оптимізувати витрати на закупівлі сировини", - сказав президент групи Carlsberg.

За його словами, Carlsberg також має намір перейменувати свою українську компанію, але поки не визначився з її назвою.

Він також повідомив, що група має намір почати виробництво в Україні придбаної торговельної марки Kronenbourg.

Нагадаємо, в січні консорціум Carlsberg і Heineken уклали угоду про придбання британської пивоварної компанії Scottish&Newcastle, яка володіє у тому числі 50% акцій ВВН.

В результаті цієї угоди частка S&N в Baltic Beverages Holding перейшла до Carlsberg, яка у такий спосіб консолідувала 100% ВВН.

BBH був заснований у 1991 році з метою інвестування в пивобезалкогольну галузь країн. До складу групи підприємств Baltic Beverages Holding в Україні входять: ВАТ "Пивобезалкогольний комбінат "Славутич" у Запоріжжі, Київський пивоварний завод "Славутич" і ВАТ "Львівська броварня".

Група підприємств BBH в Україні завершила 2007 рік з чистим прибутком 43 млн. грн., тоді як за підсумками 2006 року її збиток становив 7 млн. грн. Чистий дохід групи за минулий рік збільшився на 47% у порівнянні з 2006 роком - до 1,585 млрд. грн.

За даними ВВН, її частка на українському ринку пива в 2007 році склала 20,4% проти 17,8% у 2006 році.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!